Фаршировану рибу, як всім відомо, найкраще готують в Одесі. Я пропоную вам простий рецепт фаршированої риби по-одеськи у вигляді рулету. Готувати нескладно, а результат вас приємно здивує.
Фарширована риба по-одеськи
Де найкраще готують рибу, як не в самому “рибному” місті – Одесі? Я завжди думала, що фарширована риба готується дуже довго і складно. Чи варто возитися, якщо можна посмажити рибний стейк або запекти у фользі? Виявилося, варто! Риба по-одеськи – саме те блюдо, яке готується досить просто, а результат виходить просто відмінним.
Цей рецепт мені сподобався тим, що тут виходить не фарширована риба, а рулет. А ще використовується рибне філе, і тому рулет в кінцевому підсумку виходить ніжним і дуже смачним. Складнощі з цим немає, хіба що доведеться витратити трохи часу. Зате така фарширована риба прикрасить не тільки повсякденний раціон, але і будь-який святковий стіл.
- Карп 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Хліб 150 гр.
- Олія соняшникова 200 мл.
- Масло вершкове 50 гр.
- Молоко коров’яче 50 мл.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Філе коропа перекручуємо на м’ясорубці і добре перемішуємо. Я подрібнюю рибу в блендері, але не до стану пюре, а трохи грубіше.
- Цибулю дрібно нарізаємо кубиками, чим тонше, тим краще. Смажимо на олії на повільному вогні. Тоді цибуля перетвориться в “мармелад”, стане повністю прозорою і дуже м’якою. Можна додатково прокрутити її в блендері і додати до рибного фаршу.
- Хліб замочуємо в молоці. Якщо молока мало, можна додати і воду, але з молоком смак рулету буде ніжніше. Я беру черствий хліб або сухарики — тоді відмінно розмочиться і кірка. Якщо свіжий, то залишаю тільки м’якуш. Хліб теж відправляємо в блендер і з’єднуємо з фаршем.
- У фарш також додаємо вершкове масло, вбиваємо яйця, додаємо цукор, спеції і добре перемішуємо. Я навіть іноді беру віночок і як би збиваю фарш, щоб він наситився повітрям. Тоді він виходить пористим і повітряним.
- У харчову плівку викладаємо фарш і загортаємо його у вигляді ковбаски. З мого досвіду: краще зробити кілька коротших ковбасок, ніж одну довгу. Обертаємо плівкою двічі, стежимо, щоб всередині не залишалося повітря.
- Опускаємо в киплячу воду, даємо проваритися пару хвилин і зменшуємо вогонь на мінімум. Варимо близько години. Потім викладаємо на тарілку і даємо повністю охолонути.