Окунь річковий, запечений у сметані, відрізняється особливим ніжним смаком, соковитістю та поживними властивостями. Подавайте страву до обіднього столу або до сімейної вечері. Для простого приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом процесу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Окунь річковий 1 кг.
- Сметана 20% 250 гр.
- Лимон 1 шт.
- Часник 4 зубчика
- Зелень до смаку
- Гірчиця французька 2 ч.л.
- Сіль до смаку
- Перець чорний мелений до смаку
- Спеції та Приправи до смаку
Кроки
- Потрошимо, ретельно очищаємо і промиваємо під водою річкових окунів. Після обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- Далі кожну тушку натираємо сіллю, подрібненим часником, чорним меленим перцем і спеціями на смак.
- Відміряємо вказану кількість сметани.
- Додаємо до сметани французьку гірчицю, лимонний сік та цедру. Добре перемішуємо.
- Добре обмазуємо рибу підготовленим сметанним соусом і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
- Потім окунів у сметані перекладаємо на лист з пергаментом або фольгою. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30-40 хвилин.
Окунь річковий, запечений у сметані, готовий. Подавайте частування до столу, доповнивши зеленню, і скоріше пробуйте!