Приготувати смачний домашній мармелад можна на основі улюбленого варення – наприклад, смородинового. Потрібно лише трохи агар-агару, щоб десерт тримав форму, і чистої води.
Інгредієнти
Порції: –+
- Варення смородинове 150 гр.
- Агар–агар 10 гр.
- Вода 100 мл.
Кроки
- У сотейник висипають агар-агар і заливають водою.
- Суміші дають закипіти, трохи помішуючи.
- У гарячу рідину додають варення зі смородини. Важливо дотримуватися пропорції складових, інакше мармелад не затвердіє.
- Масу доводять до кипіння і знімають з вогню, проціджують через сито в іншу ємність, щоб позбутися від дрібних кісточок.
- Отриману суміш розподіляють по формах і дають застигнути. На цей процес буде достатньо 25 хвилин.
Ласощі готові!