Приготувати смачний домашній мармелад можна на основі улюбленого варення – наприклад, смородинового. Потрібно лише трохи агар-агару, щоб десерт тримав форму, і чистої води.
Інгредієнти
Порції: –+
- Варення смородинове 150 гр.
 - Агар–агар 10 гр.
 - Вода 100 мл.
 
Кроки
- У сотейник висипають агар-агар і заливають водою.
 - Суміші дають закипіти, трохи помішуючи.
 - У гарячу рідину додають варення зі смородини. Важливо дотримуватися пропорції складових, інакше мармелад не затвердіє.
 - Масу доводять до кипіння і знімають з вогню, проціджують через сито в іншу ємність, щоб позбутися від дрібних кісточок.
 - Отриману суміш розподіляють по формах і дають застигнути. На цей процес буде достатньо 25 хвилин.
 
Ласощі готові!

