Апельсинові шкірки замочуються в холодній воді на 2 години, після чого варяться в цукровому сиропі 30-40 хвилин. Далі цукати викладаються на деко з пергаментним папером і присипаються цукром. Все сушиться при кімнатній температурі 1-2 доби і розкладається по скляних банках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Апельсин 4 шт.
- Цукор-пісок 2.5 ст.
- Вода питна 2 ст.
Кроки
- Апельсини ретельно промиваємо під проточною водою зі щіткою, обсушуємо їх на паперовому рушнику і знімаємо шкірку. Далі по максимуму знімаємо з шкірки білу частину і нарізаємо її тонкими смужками.
- Перекладаємо нарізану шкірку в підходящу ємність, заливаємо її холодною водою і залишаємо так на 2 години, щоб звідти пішла зайва гіркота.
- Далі беремо каструлю, засипаємо туди цукровий пісок, заливаємо водою і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо сироп, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Додаємо в готовий цукровий сироп апельсинові шкірки і варимо все на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Перед зняттям з вогню обов’язково знімаємо пробу. Якщо шкірка м’яка і добре просочилася сиропом, то вони готові.
- Тепер перекладаємо апельсинові шкірки на друшляк і залишаємо, поки не стече весь сироп. Його можна використовувати в якості просочення коржів або розвести кип’яченою водою і пити.
- Обвалюють наші цукати в цукрі і перекладаємо їх на деко, який перед цим застилає пергаментним папером. Сушимо все при кімнатній температурі протягом 1-2 діб.
Готові цукати з апельсинових шкірок перекладаємо в скляну банку на зберігання. Подаємо їх до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!