Сирні пампушки – корисні і смачні ласощі для швидкого приготування до чаю. Крім того, таке блюдо підійде і для сніданку на всю сім’ю. Сир краще вибирати з більшою жирністю, щоб пампушки вийшли більш ніжними.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 11% 250 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана 40% 70 гр.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Цукор ванільний 1 уп.
- Розпушувач або сода 1 ч. л.
- Цедра лимона 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Сир змішують з іншими складовими тіста – сметаною, яйцем, цукром звичайним і ванільним, а також додають цедру лимона.
- Масу пробивають блендером. Якщо його немає, сир можна спочатку протерти через сито, а після з’єднати з іншими інгредієнтами для більшої ніжності пампушок.
- Борошно змішується з розпушувачем і поступово додається в основу для тіста з сиром.
- Тісто потрібно вимішувати до готовності, поки воно не перестане липнути до рук.
- Тісто розкочується в пласт, товщина якого не перевищує 5 мм. з нього вирізують заготовки для пампушок. В середині кожного гуртка роблять надріз і вивертають, як це роблять при виготовленні хмизу.
- Пампушки обсмажують в сильно нагрітій олії, а після дають жиру стекти на паперовий рушник.
Перед подачею пампушки посипають пудрою з цукру.