Діти ніколи не відмовляться від курячих нагетсів. Навіть маленькі привереди із задоволенням їдять соковиту курочку в хрусткій рум’яній паніровці. І якщо в закладах фастфуду нагетси не блищать ідеальним складом, то в домашніх умовах можна приготувати повністю здорове блюдо і без побоювання давати його дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 600 гр.
- Сухарі панірувальні 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Куряче яйце 4 шт.
- Трави прованські 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Курячу грудку звільняємо від шкіри і кісток, промиваємо і обсушуємо. Отримане філе обсушуємо розрізаємо на поздовжні пластини, а їх потім – на довгі смужки.
- У миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль за смаком, невелику щіпку чорного меленого перцю і прованські трави. Гарненько збовтуємо виделкою до однорідного стану.
- У другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі. Кожну смужку курячого філе спочатку обвалюють з усіх боків в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.
- Форму або деко змащуємо рослинною олією без запаху. Підготовлені нагетси укладаємо на деко і ставимо в попередньо розігріту до температури 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин, поки на поверхні не зарум’яниться скоринка.
Готові рум’яні нагетси перекладаємо з деко на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Завжди вдалим доповненням буде салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.