Нагетси можна готувати не тільки з цільних шматочків курячого філе, але і з фаршу. Такий варіант сподобається тим, що любить більш м’яку і ніжну текстуру м’яса. Волокон тут вже не відчувається, і м’якоть закуски виходить більш ніжною. Крім того, з фаршем легко змішати будь-які додаткові інгредієнти і надати нагетсам бажаний смак. В даному випадку пропонуємо зупинитися на сирі – це безпрограшний варіант.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячий фарш 600 гр.
- Сухарі панірувальні 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сир твердий 100 гр.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль для смаку
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Курячий фарш можна як готовий купити, так і приготувати в домашніх умовах. В останньому випадку можна бути повністю впевненим в якості фаршу і без побоювання давати його дітям.
- Розміщуємо фарш в миску, розбиваємо в нього одне яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре змішуємо всі інгредієнти і трохи відбиваємо масу руками, щоб вона стала трохи більш в’язкою.
- Твердий сир тремо на великій тертці.
- В одну миску розбиваємо два яйця, що залишилися і ретельно збовтуємо їх виделкою з дрібкою солі до однорідності. У другу миску висипаємо борошно. У третю поміщаємо панірувальні сухарі.
- З курячого фаршу формуємо нагетси бажаної форми. Добре обробляємо їх в долонях, щоб згладити поверхню. Обкатуємо заготовки в сирній стружці.
- Після цього кожен нагетс обвалюють в борошні, потім занурюємо в яєчну масу. В останню чергу обкатуємо нагетси в панірувальних сухарях. Таким чином обробляємо всі нагетси.
- У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб вона покрило дно шаром в два-три сантиметри. Нагетси повинні вільно плавати у фритюрі. Укладаємо в уже гарячу олію курячі заготовки в паніровці. Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки по півтори-дві хвилини з кожного боку.
- Важливо не пересмажити ніжні вироби, щоб не пересушити. Як тільки утворюється золотава скоринка, нагетси готові.
- Готові нагетси витягаємо з фритюру і перекладаємо на паперовий рушник – зайвий жир вбереться в папір, і готова закуска буде менш калорійною.
Укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді разом і кетчупом або іншим улюбленим соусом.