Печиво, приготоване на маргарині, нітрохи не відрізняється від печива, яке готується на вершковому маслі. Апетитне печиво вийде дешевше, за рахунок використання маргарину. Обов’язково спробуйте замінити масло на маргарин і будете приємно здивовані результатом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Маргарин вершковий 250 гр.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Ванільний цукор ½ пакетика
- Кориця ½ ч. л.
- Розпушувач для тіста 1 ч. л.
- Сіль кухонна 1 щіпка
Кроки
- Свіжий вершковий маргарин наріжте кубиками, скориставшись гострим ножем. Відкладіть кубики маргарину в зручну для вас ємність і приберіть його в тепле місце, щоб маргарин підтанув.
- Курячі яйця з’єднайте з цукровим піском, ванільним цукром і збийте до утворення пишної піни, а потім поступово додайте кубики підталого маргарину і продовжуйте збивати суміш інгредієнтів.
- З’єднайте якісне борошно з сіллю, розпушувачем і корицею, а потім перемішайте. Почніть просівати суміш сухих інгредієнтів за допомогою сита в миску з основою для тіста. Акуратно і ретельно вимісіть гладке пісочне тісто руками в мисці.
- З отриманого тіста сформуйте кулю, яку потім оберніть харчовою плівкою. Кулю з пісочного тіста приберіть в холодильник приблизно на двадцять хвилин-півгодини, щоб тісто дозріло і легше розкочувалося.
- Злегка присипте робочу зону борошном і покладіть туди тісто. Розкачайте пісочне тісто за допомогою качалки в пласт, на товщину п’ять міліметрів.
- З підготовленого пісочного тіста виріжте печиво за допомогою різних формочок або чашки. Також ви можете просто відщипувати рівні шматочки тіста, а не вирізати.
- Після цього розстеліть по деко пекарський папір і перекладіть на нього печиво.
- Духову шафу включіть розігріватися до 180 градусів.
- У вже гарячу духовку помістіть деко з печивом і випікайте протягом п’ятнадцяти хвилин. Потім вийміть деко і дайте печиву повністю охолонути перед подачею.
Дуже простий склад та легкий у приготуванні рецепт Домашнє пісочне печиво на маргарині!
Тісто легко і приємно замішувати, недовго тримати в холодильнику та й випікати швидко.
Печенюшки хрусткі зовні та м’які всередині. Я поклала вдвічі менше цукру, щоб були трохи солодкі, такі й вийшли.
Печиво відмінно піднялося, настільки я навіть не очікувала, причому я забула додати розпушувач і вже як скачала в кулю, згадала і обсипала тісто розпушувачем і вимішала знову.
Вдалий рецепт пісочного печива, дякую.