Дуже солодке і ніжне розсипчасте печиво з начинкою з варення і крихтою – просто принадність. Таке печиво відмінно підходить для будь-якого чаювання, дуже подобається діткам. Це печиво можна знайти в магазині, але домашній варіант буде у багато разів смачніше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Масло вершкове або маргарин 100 гр.
- Ванілін 1 щіпка
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Харчова сода ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% ½ ст. л.
- Варення густе ½ ст.
Кроки
- Вершкове масло або маргарин заздалегідь дістаньте з холодильника і наріжте шматочками. Залиште інгредієнт трохи танути, але не розтопитися. Нагрівати масло не треба, просто залиште його при кімнатній температурі.
- Коли масло підтане, додайте до нього цукор, ванілін і за допомогою міксера збийте масло в кремоподібну суміш.
- Після цього введіть в основу курячі яйця і знову збийте міксером.
- Після цього погасіть соду оцтом і влийте в суміш з масла і яєць. Гарненько перемішайте.
- Борошно відміряйте і просійте за допомогою сита, після чого відкладіть десь третину склянки борошна в сторону.
- Іншу частину борошна додайте в основу і вимісіть тісто руками або спіралевидною насадкою для міксера.
- Тісто потрібно розділити на дві частини в співвідношенні 3:4. У меншу з частин потрібно додати пшеничне борошно, ще раз замісити тісто і покласти в холодильник або морозилку, щоб воно підмерзло.
- Візьміть деко і вистеліть його пекарським папером.
- Можете трохи припорошити папір борошном, а тісто розкачати на ному в однорідний тонкий пласт, не більше півтора сантиметрів у висоту. Можете підрівняти краю тіста до кола або квадрата, щоб все печиво було акуратним.
- Коли тісто буде розкачано по деко, відкрийте банку густого варення і рівним шаром промажте тісто. Шар варення повинен бути досить щільний, не шкодуйте його.
- З холодильника/морозилки вийміть другу частину тіста і натріть його на крупній тертці. Рівномірно присипте основу для печива пісочною крихтою і можна приступати до випікання печива.
- Духовку нагрійте до температури 200 градусів і помістіть деко з напівфабрикатом печива туди на 20-25 хвилин до повної готовності. Готове печиво остудіть, наріжте на рівні квадратики або ромби і подавайте.