Класичне пісочне печиво з варенням і крихтою

Дуже солодке і ніжне розсипчасте печиво з начинкою з варення і крихтою – просто принадність. Таке печиво відмінно підходить для будь-якого чаювання, дуже подобається діткам. Це печиво можна знайти в магазині, але домашній варіант буде у багато разів смачніше.

Інгредієнти
Порції: +14
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Вершкове масло або маргарин заздалегідь дістаньте з холодильника і наріжте шматочками. Залиште інгредієнт трохи танути, але не розтопитися. Нагрівати масло не треба, просто залиште його при кімнатній температурі.
  • Коли масло підтане, додайте до нього цукор, ванілін і за допомогою міксера збийте масло в кремоподібну суміш.
  • Після цього введіть в основу курячі яйця і знову збийте міксером.
  • Після цього погасіть соду оцтом і влийте в суміш з масла і яєць. Гарненько перемішайте.
  • Борошно відміряйте і просійте за допомогою сита, після чого відкладіть десь третину склянки борошна в сторону.
  • Іншу частину борошна додайте в основу і вимісіть тісто руками або спіралевидною насадкою для міксера.
  • Тісто потрібно розділити на дві частини в співвідношенні 3:4. У меншу з частин потрібно додати пшеничне борошно, ще раз замісити тісто і покласти в холодильник або морозилку, щоб воно підмерзло.
  • Візьміть деко і вистеліть його пекарським папером.
  • Можете трохи припорошити папір борошном, а тісто розкачати на ному в однорідний тонкий пласт, не більше півтора сантиметрів у висоту. Можете підрівняти краю тіста до кола або квадрата, щоб все печиво було акуратним.
  • Коли тісто буде розкачано по деко, відкрийте банку густого варення і рівним шаром промажте тісто. Шар варення повинен бути досить щільний, не шкодуйте його.
  • З холодильника/морозилки вийміть другу частину тіста і натріть його на крупній тертці. Рівномірно присипте основу для печива пісочною крихтою і можна приступати до випікання печива.
  • Духовку нагрійте до температури 200 градусів і помістіть деко з напівфабрикатом печива туди на 20-25 хвилин до повної готовності. Готове печиво остудіть, наріжте на рівні квадратики або ромби і подавайте.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь