Пісочне печиво, приготоване на сметані, виходить дуже смачним, м’яким, розсипчастим і ніжним. Таке печиво має приємну структуру, майже не кришиться і буквально тане в роті. Обов’язково скористайтеся цим рецептом на дозвіллі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 3 ст.
 - Масло вершкове або маргарин 60 гр.
 - Куряче яйце 2 шт.
 - Цукор-пісок ½ ст.
 - Сметана 20% ½ ст.
 - Сода харчова 1 щіпка
 - Цукор ванільний ½ пакетика
 
Кроки
- Заздалегідь вийміть масло або маргарин з холодильника і порубати на шматочки. Масло повинно підтанути при кімнатній температурі і розм’якшити.
 - З’єднайте борошно і соду, додайте ванільний цукор.
 - У розм’якшене масло додайте цукровий пісок і курячі яйця, сметану, розмішайте і збийте до більш-менш однорідного стану.
 - У суміш з масла, цукру і яєць просійте за допомогою сита борошно і почніть вимішувати пластичне гладке тісто. Оберніть його в плівку і приберіть в холодильник буквально на пів — години.
 - Відпочиле тісто викладіть на пекарський папір і розкачайте його за допомогою качалки, злегка присипавши пласт цукровим піском.
 - Духову шафу включіть розігріватися до 190 градусів. З тіста виріжте формочками печиво. Якщо формочок немає, підійде звичайний стакан.
 - Папір з печивом покладіть на деко в розігріте до 180 градусів духовку і випікайте печиво до повної готовності протягом двадцяти хвилин.
 
Готове печиво вийміть з духовки і остудіть, перед тим як подавати до чаю.


