Пісочне печиво, приготоване на сметані, виходить дуже смачним, м’яким, розсипчастим і ніжним. Таке печиво має приємну структуру, майже не кришиться і буквально тане в роті. Обов’язково скористайтеся цим рецептом на дозвіллі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 3 ст.
- Масло вершкове або маргарин 60 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Сметана 20% ½ ст.
- Сода харчова 1 щіпка
- Цукор ванільний ½ пакетика
Кроки
- Заздалегідь вийміть масло або маргарин з холодильника і порубати на шматочки. Масло повинно підтанути при кімнатній температурі і розм’якшити.
- З’єднайте борошно і соду, додайте ванільний цукор.
- У розм’якшене масло додайте цукровий пісок і курячі яйця, сметану, розмішайте і збийте до більш-менш однорідного стану.
- У суміш з масла, цукру і яєць просійте за допомогою сита борошно і почніть вимішувати пластичне гладке тісто. Оберніть його в плівку і приберіть в холодильник буквально на пів — години.
- Відпочиле тісто викладіть на пекарський папір і розкачайте його за допомогою качалки, злегка присипавши пласт цукровим піском.
- Духову шафу включіть розігріватися до 190 градусів. З тіста виріжте формочками печиво. Якщо формочок немає, підійде звичайний стакан.
- Папір з печивом покладіть на деко в розігріте до 180 градусів духовку і випікайте печиво до повної готовності протягом двадцяти хвилин.
Готове печиво вийміть з духовки і остудіть, перед тим як подавати до чаю.