Спробуйте приготувати холодець за цим рецептом, і ваші гості залишаться, дуже задоволені. Завдяки курячому м’ясу, що входить до складу, холодець виходить більш дієтичним і готується набагато швидше, ніж зі свинячих ніг або яловичини. Прості продукти і легкість приготування – що може бути краще?
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка (тушка) ½ кг.
- Морква 2 шт.
- Вода 2 л.
- Сіль за смаком
- Часник 2 зубці
- Перець чорний мелений за смаком
- Желатин 1 ст. л.
Кроки
- Курку потрібно промити під проточною водою і покласти в невелику каструлю (для зручності можна розрізати тушку на кілька частин). Залийте м’ясо 1 літром води і поставте каструлю на вогонь. Коли вода закипить, злийте її і промийте курку. Потім залийте 2 літрами води і доведіть воду в каструлі до кипіння. Не забувайте в процесі закипання знімати пінку, щоб бульйон вийшов чистим і прозорим. Після того, як вода закипить, додайте потрібну вам кількість солі і трохи зменшіть вогонь. Нехай курка вариться на помірному вогні близько 20 хвилин.
- Морквину промийте прямо з шкіркою в холодній воді. Покладіть вимиту моркву в каструлю до курки і проваріть близько 25 хвилин.
- Коли курка і морква будуть готові, обережно вийміть їх з бульйону і дайте охолонути.
- Бульйон також охолодіть і процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Відлийте в кухоль 50 мілілітрів остиглого бульйону і всипте в нього столову ложку швидкорозчинного желатину. Перемішайте і залиште хвилин на 5-10 (за цей час желатин встигне набрякнути).
- Остиглу морквину потрібно акуратно очистити від шкірки і нарізати кружечками, а потім ножем надати кружечкам різноманітні форми: сердечка, квіточки, зірочки і т.д. (моркву ми будемо використовувати для прикраси).
- Зубчики часнику очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці. Перекладіть тертий часник в півлітра процідженого бульйону. Також можна додати трохи меленого перцю.
- Тепер потрібно трохи підігріти желатин, щоб він повністю розпустився. Коли в ньому не залишиться жодної крупинки, перелийте желатин в бульйон.
- Прийшла черга нарізки м’яса. Зніміть з кісток всі шматочки м’яса і розберіть їх на волокна або наріжте гострим ножем.
- Викладіть шматочки м’яса в форму, в якій буде застигати холодець. Перелийте бульйон у форму таким чином, щоб він повністю покрив м’ясо. Зверху красиво розкладіть фігурно нарізані кружечки моркви.
- Накрийте форму кришкою або харчовою плівкою і приберіть на кілька годин в холодильник до повного застигання.
Приємного вам апетиту!