Пшоняна каша прекрасно поєднується зі свининою, а при її приготуванні в духовці, блюдо виходить ніжним, смачним і насиченим, адже м’ясо віддає всі соки каші. Готувати таке блюдо дуже легко і воно точно залишиться у вашій кулінарній книзі ще надовго.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 2 ст.
- Свинина 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Вода 4 ст.
- Рослинна олія за смаком
- Сметана 40% за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Цибулю очищаємо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і обсмажуємо на олії до напівготовності.
- Додаємо сіль і спеції.
- Розкладаємо цибулю по горщикам.
- Свинину нарізаємо великими шматками і обвалюють в спеціях, після чого обсмажуємо на великому вогні, постійно помішуючи, до зміни кольору.
- М’ясо також відправляємо в горщики.
- Пшоно промиваємо, замочуємо приблизно на 5 хвилин і знову промиваємо. Рівномірно розподіляємо його по горщикам.
- Воду солимо і доводимо до кипіння, після чого розливаємо по горщиках. Посипаємо кашу зеленню, накриваємо горщики кришками і залишаємо на 20 хвилин. Потім відправляємо горщики в розігріту до 150 градусів духовку на півгодини.
Перед подачею поливаємо кашу сметаною.
Приємного апетиту!