Смачний і дієтичний варіант гарніру для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Каша виходить дуже ніжною, наваристою і вельми корисною. На ваш розсуд в кашу можна додати будь-які сухофрукти для більш цікавого смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 4 ст. л.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Масло вершкове 30 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Промиваємо крупу під холодною водою кілька разів, поки вода не стане прозорою.
- Зливаємо воду і накладаємо пшоно в горщик.
- Заливаємо крупу молоком, додаємо сіль і цукор, перемішуємо.
- Горщик відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
- Витягуємо горщик, додаємо в нього вершкове масло. Не перемішуємо.
- Відправляємо горщик назад в духовку до появи золотистої скоринки, після чого духовку вимикаємо і залишаємо кашу настоюватися ще близько 10 хвилин.
Кашу подаємо гарячою. Приємного апетиту!