Ароматне суничне варення з лісових ягід нагадає про літо в довгі зимові вечори. Його можна подавати під час чаювання або використовувати як начинку в пирогах. Головне в приготуванні цього варення – витримати належний для настоювання час, щоб воно увібрало в себе максимум смаку і аромату.
Інгредієнти
Порції: –+
- Суниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 150 мл.
Кроки
- Ягоди перебрати, видалити хвостики і засипати цукром, склавши в підходящий жароміцний посуд. Залишити суницю на 6-8 годин, щоб пустила сік.
- Залити ягідну масу водою і довести до кипіння, потім прогрівати при середньому вогні близько 5 хвилин, прибрати пінку і залишити суничне варення настоюватися на 5 годин.
- Після цього знову нагріти масу і готувати після закипання близько півгодини.
- Відповідні для заготовок банки простерилізувати за допомогою пари або духовки.
- Розкласти варення в ємності і залишити остигати в теплому приміщенні. Після цього зберігати суницю в холоді.