Як заготовити варення з лісової суниці на зиму

Ароматне суничне варення з лісових ягід нагадає про літо в довгі зимові вечори. Його можна подавати під час чаювання або використовувати як начинку в пирогах. Головне в приготуванні цього варення – витримати належний для настоювання час, щоб воно увібрало в себе максимум смаку і аромату.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
45 хвДрук
  • Ягоди перебрати, видалити хвостики і засипати цукром, склавши в підходящий жароміцний посуд. Залишити суницю на 6-8 годин, щоб пустила сік.
  • Залити ягідну масу водою і довести до кипіння, потім прогрівати при середньому вогні близько 5 хвилин, прибрати пінку і залишити суничне варення настоюватися на 5 годин.
  • Після цього знову нагріти масу і готувати після закипання близько півгодини.
  • Відповідні для заготовок банки простерилізувати за допомогою пари або духовки.
  • Розкласти варення в ємності і залишити остигати в теплому приміщенні. Після цього зберігати суницю в холоді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь