Компот з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках – це дуже смачний напій, який ідеально підходить для тривалого зберігання. Готовий продукт порадує своїм цікавим смаком і корисними властивостями. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 150 гр.
- Смородина чорна 150 гр.
- Смородина червона (порічки) 50 гр.
- Смородина біла 50 гр.
- Цукор-пісок 350 гр.
- Вода 2.5 л.
Кроки
- Для компоту з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках відміряємо необхідну кількість агрусу. Перебираємо і промиваємо його.
- Разом з агрусом промиємо смородину. Відкидаємо всі ягоди на друшляк.
- Викладаємо ягоди в стерилізовану банку. Заливаємо їх крутим окропом, настоюємо 5 хвилин і після воду акуратно зливаємо в каструлю.
- Всипаємо в воду цукор. Доводимо до кипіння і перемішуємо до розчинення сухого інгредієнта. Кип’ятимо 5 хвилин.
- Заливаємо сиропом ягоди, закочує металевою кришкою.
- Перевертаємо заготовку догори дном, вкутуємо в плед і залишаємо до повного охолодження.
Компот з агрусу з чорною смородиною в 3-х літрових банках готовий. Можна прибирати на зберігання.