Черемша по-корейськи з морквою, особливо в сезон збору її, буде у вас смачною гострою закускою до будь-яких страв, і в домашніх умовах готується просто. Гостроту смаку можна регулювати, але закусці потрібно мінімум 2 години для маринування. Для цієї закуски беруться тільки черешки черемші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черемша 1 пучок
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 50 мл.
- Сіль за смаком
- Сік лимона 2 ст. л.
- Приправа для корейської моркви 1.5 ч. л.
Кроки
- Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти.
- Відокремити черешки черемші від листя, промити і зробити їх приблизно однакової довжини.
- У каструлі закип’ятити воду. Протягом 1-3 хвилин проварити черешки і на друшляку промити холодною водою.
- Очищену моркву подрібнити на корейській тертці і перекласти в окремий посуд.
- До моркви перекласти підготовлену черемшу, насипати сіль з корейської приправою і перемішати.
- Розжарити рослинну олію, залити ним черемшу з морквою і перемішати ще раз.
- Потім все полити соком лимона, перемішати і закуску компактно укласти в банку. Поставити черемшу на 2-3 години в холодильник для маринування.
Після закінчення цього часу, приготовлену черемшу по-корейськи з морквою можна сервірувати до столу. Приємного апетиту!