Неперевершений смак, особливий аромат і легка кислинка – це все можна сказати про варення з ревеню і апельсина. Варення підійде для чаювання, домашньої випічки і хрустких тостів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 500 гр.
- Цукор-пісок 550 гр.
- Апельсин 1 шт.
Кроки
- Ревінь помийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
- Відміряйте необхідну кількість цукру.
- Апельсин добре помийте, очистіть і наріжте дрібними шматочками.
- В емальованій ємності змішайте ревінь, апельсин і цукор, залиште суміш на 20 хвилин, потім поставте на вогонь.
- Варення доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
- Дайте варенню трохи охолонути, потім знову доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин.
Для зберігання розлийте варення по стерилізованим банкам і закатайте. Або варення можна подавати до чаю відразу після приготування, трохи його остудивши.