Галушки на кефірі називаються «Полтавськими» і мають дуже приємний і ніжний смак, а також тонкий, але яскравий аромат, який пробуджує апетит «по клацанню пальців». Традиційну страву присмачують всілякими соусами і подають як основну страву.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 400 гр.
 - Кефір 200 мл.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Сода ½ ч. л.
 - Сіль 1 щіпка
 
Кроки
- У піалі з’єднуємо кефір і соду, добре перемішавши, залишаємо на 5 хвилин.
 - Вбиваємо яйце і солимо – розбиваємо до однорідності.
 - Поступово всипаємо борошно, просіяне, до густоти, потім викладаємо грудку на дошку, присипану борошном, і руками замішуємо м’яке тісто.
 - Накриваємо тісто серветкою і даємо “Відпочити” 15-20 хвилин.
 - З тіста формуємо ковбаски та нарізаємо невеликими сегментами.
 - У сотейнику кип’ятимо воду із сіллю, закидаємо заготовки і варимо 5 хвилин після того, як галушки спливуть.
 
До столу подаємо свіжозварені. Смачного!



