Класичний бефстроганів з курки на сковороді – це ніжна страва, що тане в роті, яка приємно здивує вас своєю ніжною текстурою. Рекомендуємо вам використовувати м’якоть курячого стегна, а також трохи борошна для густоти соусу, який «скрасить» будь-який гарнір.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 70 гр.
- Сметана 20% 80 мл.
- Томатна паста 1 ч. л.
- Вода 100 мл.
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Класичний бефстроганів із курки готується дуже просто. Куряче м’ясо обполіскуємо під струменем води та обсушуємо за допомогою паперових рушників, шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі.
- Цибулину ріжемо тонкими півкільцями.
- Птах нарізаємо довгастими брусочками.
- Протягом двох хвилин обсмажуємо на олії цибульні півкільця, додаємо філе стегна і смажимо ще близько 4-5 хвилин.
- Напівготові компоненти посипаємо борошном і присмачуємо сметаною, а також пастою з перетертих томатів.
- Заливаємо вміст сковороди гарячою водою, активно перемішуємо та включаємо середнє нагрівання.
- Гасимо страву на помірному полум’ї протягом 20-25 хвилин.
Розкладаємо по тарілках та подаємо до столу у гарячому вигляді!