Сирний мус з желатином – повітряний, смачний та корисний десерт. Його можна подавати будь-якої пори року і готується він просто і швидко. Для прикраси та посилення смаку можна використовувати мигдаль, кокосову стружку, білий шоколад або різні фрукти та ягоди.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 250 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Желатин 7 гр.
- Полуниця 200 гр.
Кроки
- Желатин залийте молоком і залиште його набухати.
- У чашу блендера викладіть сир.
- Ягоди можна брати свіжі чи заморожені. Їх також покладіть у ємність.
- Всипте цукор і подрібніть продукти занурювальним блендером.
- Коли крупинки желатину добре набухнуть, підігрійте масу в мікрохвильовій печі або на плиті. Желатин має повністю розчинитися, а маса має стати однорідною. Але не доводьте масу до кипіння.
- Отриману молочно-желатинову масу процідіть через ситечко і додайте в сир.
- Розкладіть сирну масу в невеликі форми і заберіть в холодильник на кілька годин.
Коли ніжний сирний мус застигне, витягніть його з форм, прикрасьте свіжими ягодами і подавайте на стіл як десерт. Смачного!