Варення з гарбуза з імбиром – заготовка, яку роблять зазвичай пізно восени, коли під рукою є всі необхідні інгредієнти. Гарбуз обов’язково вибирайте солодких сортів із соковитою м’якоттю, тоді варення вийде максимально смачним та насиченим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз очищений 1 кг.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Імбир 1 ст. л.
Кроки
- Візьміть солодкий гарбуз із яскравою помаранчевою м’якоттю. Зріжте шкірку і видаліть серцевину з насінням. М’якуш наріжте кубиками. Корінь імбиру очистіть і наріжте дрібними шматочками, можна натерти на тертці.
- У каструлю з товстим дном перекладіть нарізку з гарбуза та кореня імбиру. Засипте подрібнені інгредієнти цукром. Перемішайте вміст каструлі та залиште на 6 годин. Гарбуз дасть багато соку, і цукор почне танути.
- Варити гарбузове варення слід у кілька прийомів. Ставте каструлю на вогонь, варіть пару хвилин від моменту кипіння, потім повністю остуджуйте масу.
- Повторіть процедуру варіння кілька разів. Після останнього варіння розкладіть гарячу масу по стерилізованих баночках, щільно закрийте металевими кришками.
Після того, як варення з гарбуза з імбиром охолоне в баночках, перенесіть його на зберігання у темне та прохолодне місце. Смачного!