Варення з гарбуза шматочками з лимоном

Варення з гарбуза шматочками з лимоном – яскраве та оригінальне частування для вас та ваших близьких. Незважаючи на те, що гарбуз є овочом, з нього виходять чудові десерти. Не можна не спробувати хоч раз не зварити з нього варення.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
10 год 50 хвДрук
  • Гарбуз спочатку очистіть від шкірки і насіння, потім зважте. Лимон ошпарте окропом і добре помийте.
  • М’якуш гарбуза наріжте кубиками.
  • Лимон наріжте разом із шкіркою, всі кісточки видаліть.
  • У каструлі або емальованому тазі змішайте подрібнений гарбуз, лимон та цукор.
  • Інгредієнти перемішайте та залиште на 20 хвилин. За цей час гарбуз та лимон під впливом цукру дадуть багато соку.
  • Поставте ємність на помірний вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Продовжуйте варити 20 хвилин, періодично помішуючи. Після цього приберіть ємність із плити та залиште варення на 3-4 години. Таку процедуру варіння повторіть ще раз.
  • Поки вариться варення, промийте і простерилізуйте банки. Кришки опустіть в киплячу воду і потримайте пару хвилин. Поставте банки на чистий рушник, щоб стекла рідина.
  • Третій раз поставте варення на вогонь і проваріть протягом 10 хвилин від моменту закипання, періодично помішуйте його.
  • Відразу після третього варіння розкладіть гарбузово-лимонне варення по простерилізованих банках. Щільно закрутіть кришки та переверніть закочення догори дном. Баночки укутайте в теплий плед і залиште до повного остигання.

Варення з гарбуза шматочками з лимона виходить прозорим, сонячним і дуже смачним. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь