Гарбузове варення з корицею – проста, але дуже смачна та барвиста домашня заготівля. Гарбузове варення можна подати до чаю, начинити їм здобні булочки, намазати на хрумкі тости або доповнити тонкі молочні млинці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз (чиста вага) 1.5 кг.
- Кориця за смаком
- Цукор-пісок 1 кг.
- Кислота лимонна 1 щіпка
Кроки
- Підготуйте необхідні продукти, корицю можна взяти мелену або достатньо однієї палички.
- З гарбуза зріжте тверду шкірку і видаліть м’яку частину з насінням. М’якуш наріжте кубиками. Викладіть нарізку в каструлю чи емальований таз.
- Засипте гарбуз цукром. Акуратно перемішайте масу дерев’яною лопаткою.
- Помістіть ємність на вогонь та нагрійте гарбузову масу. Коли цукор майже повністю розчиниться, збільшіть нагрівання та доведіть варення до кипіння. Після цього приберіть ємність із плити та залиште варення на 12 годин.
- Через 12 годин поверніть ємність на вогонь, доведіть знову варення до кипіння і додайте паличку кориці. Вимкніть вогонь і відставте ємність убік, остудіть варення.
- Всього таких варок має бути чотири. Перед останнім варінням додайте в гарбузове варення лимонну кислоту. Після того, як варення закипить, розкладіть його у простерилізовані банки, герметично закрийте їх.
Гарбузове варення добре зберігатиметься в темному льоху аж до самої весни. Смачного!