Перед вами рецепт ласощів, які здатні дивувати! Йдеться про бурштинове варення з кабачків. Таке варення виходить солодким, густим та дещо медовим. Цей незвичайний десерт складно оцінити за одним лише описом рецепту, важливо його спробувати! Бурштинове варення з кабачків неодмінно стане обов’язковою заготівлею на зиму!
Що ж потрібно для приготування бурштинового варення з кабачків
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 кг.
- Лимон 1 шт.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Кабачки промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками (приблизно 1 см).
- Лимон ретельно промийте і разом із цедрою поріжте невеликими шматочками.
- Нарізані кабачки разом із лимоном помістіть у каструлю, засипте їх цукровим піском. Перемішайте інгредієнти та залиште на 10-12 годин для наполягання. За цей час кабачок та лимон пустять сік, а цукровий пісок має розчинитися.
- Через відведений час каструлю з вмістом поставте на вогонь, після закипання проваріть протягом 30 хвилин. Потім газ вимикаємо, даємо варенню охолонути і настоятись близько 2 годин. Після цього повторюємо процедуру з варінням та остиганням ще 2 рази. Варення зрештою змінить свій початковий колір на бурштиновий.
- Готове варення в гарячому стані розкладаємо за заздалегідь простерилізованим банкам, закочуємо та остуджуємо за кімнатної температури.
Бурштинове варення з кабачків готове!
Приємного вам апетиту!