Варення з кабачків з лимоном у мультиварці – чудовий варіант приготування ніжного десерту, який можна використовувати як начинку для випічки. Зробити таке варення в домашніх умовах ви зможете витративши мінімум часу. Для того щоб смакові якості десерту розкрилися по максимуму, при виборі інгредієнтів віддавайте перевагу молодим кабачкам з тонкою шкіркою без ознак пошкоджень.
Як почати готувати варення з кабачків у мультиварці
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Цукор-пісок 380 гр.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Оскільки ми маємо справу з молодими кабачками, все, що потрібно для їхньої підготовки – це ретельно промити кожен плід, потім нарізати його кубиком середнього розміру. Подрібнений кабачок після цього викладаємо у чашу мультиварки.
- Тепер беремо стиглий лимон, також промиваємо його, потім нарізаємо дрібним кубиком. Якщо вас бентежитиме присутність нотки гіркоти у варенні, з лимона можна зняти цедру.
- Подрібнений лимон відправляємо у чашу мультиварки, перемішуємо з кабачком. Далі в кабачково-лимонну масу додаємо цукор. Все ретельно перемішуємо. Потім вмикаємо режим «Тушкування». Готуватиметься наше варення буде приблизно годину.
- У процесі готування слідкуйте за консистенцією варення. Якщо вона не надто густа, увімкніть режим «Випічка».
- Ще через сорок хвилин варення готове.
Тепер наші ласощі можна подавати до чаю або розкласти в банки для тривалого зберігання.