Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару баночок такого компоту. Ароматний, пряний, напрочуд смачний – його неможливо описати словами, необхідно обов’язково спробувати! Готуйте всі інгредієнти та давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти
- Вода 2.5 л.
- Слива синя 300 гр.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Кориця 1 ч. л.
- Імбир мелений ½ ч. л.
- Гвоздика 10 шт.
Кроки
- Почнемо готувати компот з сливок без кісточок на зиму. Щільні стиглі сливи ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи листя та плодоніжки. Викладаємо сливи на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохли від води. Потім за допомогою гострого ножа розрізаємо сливи вздовж борозенки та видаляємо кісточки.
- Займемося приготуванням ароматного сиропу: у глибоку каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь та розігріваємо. Потім додаємо цукор та прянощі, перемішуємо до розчинення цукру і доводимо до кипіння, після чого знімаємо каструлю з вогню.
- Банки для компоту промиваємо питною содою, споліскуємо теплою проточною водою та стерилізуємо над парою протягом 10-12 хвилин. Потім гарячі банки ставимо на підставку або ґрати і даємо їм трохи охолонути. У простерилізовані банки вкладаємо підготовлені сливи.
- З сиропу за допомогою шумівки або дерев’яної ложки видаляємо бутони гвоздики, вони нам більше не знадобляться, і гарячий сироп наливаємо в банки. Щільно закручуємо їх прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном, таким чином перевіряючи герметичність закрутки.
Банки з компотом вкриваємо махровим рушником або пледом і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот для зберігання в темне прохолодне місце.