Вгамувати спрагу в спекотний літній день – легко, компот зі слив прийде вам на виручку! Коли під руками є сливи та пару гілочок м’яти – у вас вийде чудовий освіжаючий напій. Варто трохи охолодити його в холодильнику і можна насолоджуватися його приголомшливим смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива синя 500 гр.
- Цукор-пісок за смаком
- М’ята свіжа 2 гілки
- Вода 2.5 л.
Кроки
- Готувати компот з слив для пиття одразу в каструлі просто! Для приготування компоту ми відібрали стиглі соковиті сливи з кислинкою. Якщо сливи будуть солодкі – у процесі приготування компот найкраще додати трохи лимонної кислоти – компот вийде ще смачніше.
- Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляємо плодоніжки та листя. Для компоту можна використовувати коричневий цукор, він дуже добре поєднується зі сливою за смаковими якостями і компот буде доповнений карамельними нотками.
- Гілочки м’яти промиваємо під прохолодним струменем проточної води і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи просохли, поки ми варитимемо компот.
- Каструлю з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та закидаємо підготовлені сливи.
- Проварюємо 2-3 хвилини, за цей час шкірка на сливах потріскається, вони почнуть віддавати воді свій колір та смак.
- Потім компот додаємо цукор, перемішуємо і проварюємо ще протягом 1-2 хвилини, після чого знімаємо каструлю з вогню.
- Гілочки м’яти трохи розтираємо в долонях і кладемо в каструлю з компотом.
- Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо компот настоятися на 30-40 хвилин. При необхідності компот переливаємо в глечик і ставимо в холодильник, щоб він остудився.
Готовий компот розливаємо у склянки, прикрашаємо гілочкою м’яти та подаємо на стіл. Втамовуйте спрагу смачно та корисно!