Компот з слив та винограду виходить дуже смачним та насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець. Сливи за бажанням можна не очищати від кісточок, а виноград можна залишити на гілках. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 літри заготовки.
Як почати готувати компот з слив та винограду на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива синя 200 гр.
- Виноград 300 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 1.5 л.
- Лимонна кислота 1 щіпка
Кроки
- Сливи та виноград промийте під проточною водою, для зручності скориставшись друшляком.
- Далі сливи необхідно очистити від кісточок, а виноград зняти з гілочок.
- Підготовлені сливи та виноград складаємо в заздалегідь простерилізовані банки, присипаємо їх цукровим піском та додаємо лимонну кислоту.
- Необхідну кількість води закип’ятіть, потім залийте окропом вміст банок.
- Ємності закочуємо кришками, перевертаємо дном нагору і залишаємо в такому вигляді до повного остигання. Заготівлю також бажано укутати в теплий плед або рушник.
Такий компот із слив та винограду відмінно зберігається і в кухонній шафі.
Приємного вам апетиту!