У цьому рецепті вам пропонується новий і набуваючий популярності рецепт маринування помідор сорту чері. До помідорів замість звичайних хрону та кропу додається лише морквяне бадилля. Готуємо методом дворазової заливки та з оцтовою есенцією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 700 гр.
- Бадилля моркви 4 гілки
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Оцтова есенція ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 66 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 16.4 г
Кроки
- Щоб приготувати помідори чері з морквяним бадиллям, помийте і будь-яким способом простерилізуйте баночки для заготівлі. Морквяне бадилля помийте і обсушіть серветкою, потім покладіть її на дно баночок. Помийте чері і наколіть їх у підстави плодоніжки. Помідори компактно покладіть у баночки.
- Закип’ятіть в окремій каструлі чисту воду (500 мл на літрову баночку) і залийте нею чері. У баночки, щоб не лопнули від окропу, поставте чайні ложечки. Накрийте баночки прокип’яченими кришками. І залиште їх на 10 хвилин.
- Після цього води через спеціальну кришку злийте в ту ж каструлю і закип’ятіть повторно. Заливання помідорів окропом зробіть двічі. У воду після 2-ї заливки насипте розраховану кількість солі та цукру і зваріть маринад.
- Киплячим маринадом залийте чері в баночках.
- У кожну баночку налийте оцтову есенцію. Баночки закатайте і в перевернутому вигляді поставте під тепле покривало. Охолоджені помідори черрі перенесіть у місце зберігання.
Вдалих заготовок!