Солоні гриби дуже доречні припадуть до м’яса і картоплі на домашніх гуляннях. Або їх можна використовувати в приготуванні салатів та фаршированих кошиків. Найкраще для засолювання відбирати гриби невеликого розміру, так вони швидко та рівномірно просоляться, і матимуть чудовий смак.
Як солити опеньки під капронову кришку
Інгредієнти
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% ½ ст.
- Лавровий лист 1 шт.
- Гвоздика 4 шт.
- Перець запашний 5 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
Кроки
- Опеньки необхідно перебрати, очистити від сміття та акуратно промити під проточною водою. Можна розділити гриби на капелюшки та ніжки та маринувати їх окремо, вийде дуже оригінально.
- Перекладіть опеньки в каструлю, додайте воду із розрахунку на 1 кілограм грибів половина склянки рідини. Додайте оцет, сіль і поставте каструлю з опеньками на плиту. У процесі варіння гриби уваряться, тому такої кількості води цілком достатньо. Коли опеньки закиплять, зніміть ложкою з води піну. Потім додайте гвоздику, лавровий листок та перець горошком, продовжуйте варити гриби 20-30 хвилин.
- Каструлю з готовими опеньками зніміть з вогню та остудіть. Коли гриби охолонуть, розкладіть їх сухими стерилізованих баночках, залийте їх маринадом, у якому вони варилися.
- Влийте в кожну банку з грибами по кілька столових ложок прожареної олії, це запобігає утворенню цвілі.
- Закрийте банки капроновими кришками та помістіть їх у холодильник на зберігання.
Смачного!