Домашній хліб на сухих дріжджах у духовці виходить неймовірно повітряним усередині з апетитною золотистою скоринкою зверху. Повітряна текстура та нейтральний смак підходить як для солодких, так і для закусочних бутербродів. Якщо використати якісні дріжджі, то хліб вийде з першого разу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Вода 320 мл.
- Сухі дріжджі 1 ч. л.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Рослинна олія 20 мл.
- Сіль 8 гр.
Кроки
- Хліб легко можна приготувати в духовці в домашніх умовах. Готуємо продукти.
- У 120 мілілітрах теплої води розчиняємо сухі дріжджі та цукровий пісок. Розмішавши і залишивши на півгодини, даємо підвестися.
- Суміш стане повітряною та пористою.
- До опари виливаємо нагріту воду, олію і солимо. Висипаємо борошно.
- Вимішуємо тісто. Маса липне до долонь. Але більше додавати борошна не потрібно, щоб не забити тісто.
- Перекладаємо тісто у високу миску. Прикриваємо. Розміщуємо на столі та залишаємо підрости. Через 2 години тісто збільшиться у 2-2,5 рази. Розігріваємо духовку, виставивши 240 ° С на датчику температури. Поміщаємо форму в духовку прогрітись.
- Обім’явши на припиленій борошном поверхні тісто, скачуємо його в ком.
- Миску застеляємо пергаментом і присипаємо борошном. Поміщаємо тісто і залишаємо на годину піднятися.
- Заготівля значно збільшиться обсягом.
- Форму дістаємо із духовки. Перекладаємо тісто, що піднялося. На свій розсуд робимо надріз.
- Закриваємо форму кришкою. Поміщаємо в гарячу духовку та випікаємо 20 хвилин.
- Відкривши через 20 хвилин дверцята духовки, прибираємо кришку, зменшуємо нагрівання до 200°С і випікаємо хліб 25 хвилин.
- Обережно виймаємо хліб з допомогою прихваток.
- Хліб витягаємо із форми.
- Остуджуємо виріб, розмістивши на решітці або дошці.
Домашній хліб у духовці готовий! Розрізаємо хліб на скибочки. Готуємо грінки чи робимо бутерброди. Смачного!