Сирні рогалики в домашніх умовах – це випічка на швидку руку, яка ідеально доповнить чашечку ароматної кави або чаю. Для додаткового смаку та хрусткої текстури також доповнимо десерт повітряним бізе, приготованим своїми руками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Кисломолочний сир 11% 200 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Цукрова пудра 20 гр.
- Жовтки 2 шт.
- Розпушувач ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для бізе:
- Білки 2 шт.
- Цукор-пісок 60 гр.
Кроки
- Рогалики легко можна приготувати в домашніх умовах. У чашу блендера висипаємо сухі компоненти: просіяне борошно, з розпушувачем і цукрову пудру – мішаємо і додаємо кубики вершкового масла і сир.
- Перебиваємо до суміші крихти, вводимо жовтки.
- Знову збиваємо і м’яке тісто готове.
- Робочу поверхню припудрюємо борошном і викладаємо основу, ділимо на дві частини і з кожної формуємо кульку. Накриваємо серветкою і забираємо в холодильну камеру на 30-40 хвилин.
- У цей час готуємо бізе: білки виливаємо в суху чашу та збиваємо, поступово висипаючи цукровий пісок, до утворення стабільних піків.
- Переходимо до формування десерту: один сегмент тіста розкочуємо в круглий коржик, діаметром близько 30-32 сантиметрів.
- Розрівнюємо бізе (половину) поверхнею.
- Розрізаємо заготовку на 16 частин так, як показано на фото.
- Згортаємо трикутники у рогалики.
- Аналогічно чинимо з тістом, що залишилося, і бізе. Напівфабрикати поміщаємо на пергамент, яким попередньо слід устелити деко.
- Випікаємо в духовці від 10 до 20 хвилин при 180 градусів, час може змінюватись в залежності від потужності вашої духовки.
Десерт, що злегка остигнув, за бажанням декоруємо цукровою пудрою і приступаємо до трапези. Смачного!