Панна-котта без додавання желатину
Сьогодні відомий багатьом десерт «Панна-котта» отримав свою світову славу, прийшовши до нас з початку минулого століття, з району озер регіону П’ємонте (Італія). Зазвичай панна-котта готується на основі желатину, але я хочу запропонувати вам спробувати ще 1 спосіб приготування цього чудового десерту, як загусник в якому виступають яєчні білки! )))
Рецепт підійде насамперед тим, хто не дуже любить желатин, або у кого постійно залишаються в холодильнику яєчні білки (як у мене). Та й просто десерт виходить дуже смачним та ніжним… Спробуйте його і ви! )))
Як приготувати “Панна-котта без желатину” покроково з фото в домашніх умовах
Інгредієнти
Порції: –+
- Білки яєчні 2 шт.
- Ваніль ½ шт.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Вершки 33% 300 мл.
- Цедра мандарину 5 гр.
Кроки
- Для приготування панни-котти на білках з’єднати в каструльці вершки з молоком. Додати цукор, мед та насіння 1/2 стручка ванілі. Покласти в каструльку цедру мандарину. Поставити на вогонь і довести до майже закипання (до перших бульбашок), час від часу помішуючи, щоб цукор розчинився.
- Зняти з вогню і залишити до повного охолодження суміші приблизно на 1 годину. Після цього видалити стручок ванілі та процідити, щоб видалити цедру.
- Білки викласти в глибоку тарілку і злегка збити вилкою до отримання однорідної маси, що не розшаровується на білок і пінку. Обережно ввести в молочну суміш, що остигнула, і перемішати.
- Проціджуючи суміш через дрібне ситечко (щоб уникнути зайвих бульбашок повітря), розлити суміш за невеликими формами об’ємом 125 мл (або 4 формочки об’ємом 175 мл). Розмістити формочки у вогнетривкій формі з високими бортиками.
- Налити у велику форму окріп так, щоб вода доходила на 2/3 маленьких рамекінів. Акуратно поставити форму з рамекінами в розігріту до 160 ° C духовку приблизно на 1:00.
- Готовий десерт повинен придбати золотисту скоринку на поверхні та ущільнитись. Переставити рамекини з панна-коттою на білках на решітку і остудити. Потім поставити в холодильник щонайменше на 2 години перед подачею десерту.