Як приготувати болгарський суп “Таратор”? Елементарно. При приготуванні можна використовувати не лише зелену цибулю, а й іншу зелень: кінза, петрушка. З приправ до цибулі можна додати дрібку сушеного базиліку. Кефір краще використовуйте не жирний, 1% чудово підійде. Якщо не любите кефір, замініть його домашнім несмачним нежирним йогуртом. Подавайте суп до столу холодним, розливши по тарілках, прикрасивши зеленню і волоським горіхом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кефір 1 л.
- Огірок 400 гр.
- Волоський горіх 100 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія (для смаження цибулі) за смаком
- Перець болгарський (за бажанням) ½ шт.
Кроки
- Огірки ретельно промийте під проточною водою, просушіть серветкою. Візьміть глибоку миску і потріть огірок на дрібній тертці, за бажанням можна порізати тоненькою соломкою.
- Зелену цибулю добре промийте, і поріжте дрібними колечками, разом із білою частиною.
- Волоські горіхи потрібно подрібнити, це можна зробити за допомогою блендера або вручну в ступці. Вони мають бути не дуже дрібні, не як пил. Якщо горіхи сирі, попередньо просушіть їх у духовці.
- У глибоку каструлю додайте потертий або нарізаний огірок, нарубану зелену цибулю, подрібнений волоський горіх і залийте все кефіром, посоліть.
- Цибулю помийте, відчистіть від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. Викладіть її на розігріту сковороду з олією. Зверху посипте чорним перцем, обсмажуйте на середньому вогні 3 хвилини, потім додайте весь вміст сковороди в каструлю. Цей крок опціональний, цибулю можна не додавати.
- Каструлю із супом відправте в холодильник приблизно на 1 годину. Потім дістаньте, розлийте суп по тарілках, прикрасьте парочкою волоських горіхів, болгарським перцем і гілочкою зелені.
Смачного!