Мігліо алла маринара (Miglio alla marinara) – традиційне італійське поєднання гарніру з пшонки з додаванням оливок та каперсів. Просте блюдо із пшонки, при цьому цікавий, незвичайний смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 200 гр.
- Каперси 2 ст. л.
- Оливки 4 ст. л.
- Петрушка 5 гілочок
- Оцет яблучний 3% 2 ч. л.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Пшоно промити в холодній воді і відварити до готовності згідно з інструкцією на упаковці.
- Трохи остудити. Додати каперси, зелені оливки та подрібнену петрушку. Заправити оцтом та оливковою олією.
- Подавати мигліо алла маринара гарячим як гарнір або як самостійну страву.