Варення з аґрусу з волоським горіхом

До вашої уваги представлений рецепт дуже смачного варення з аґрусу. Його смак стає оригінальним завдяки додаванню волоських горіхів. Процес приготування такого варення трудомісткий і витратний за часом, але його смак і аромат коштують витраченого терпіння та часу.

Що ж потрібно для приготування варення з агрусу з волоським горіхом

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
15 год 0 хвДрук
  • Підготуємо для варення горіхи. На вогонь ставимо сковороду та відправляємо до неї волоські горіхи. Обсмажуємо їх до золотистого кольору. Коли горіхи охолонуть, потрібно нарізати їх маленькими шматочками.
  • У каструлю наливаємо воду, всипаємо вишневе листя. Потім ставимо на вогонь. Як тільки вміст каструлі закипить, вимикаємо газ. Відвар залишаємо на деякий час остигати.
  • Займемося ягодами. Агрус слід ретельно перебрати, видалити хвостики. Після цього пересипати аґрус у друшляк і промити кожну ягоду.
  • Переходимо до самого трудомісткого процесу приготування даного варення. Кожну ягоду необхідно надрізати ножем та за допомогою маленької ложки або шпильки витягти з неї м’якоть. Місце м’якоті в ягоді займе шматочок обсмаженого волоського горіха. Після цього укладаємо ягоди в ємність, в якій готуватиметься варення.
  • Охолоджений відвар проціджуємо, тим самим видаляючи вишневе листя. Далі всипаємо в нього цукровий пісок, вмикаємо газ і ставимо на вогонь. Після закипання продовжуйте помішувати та варити сироп до повного розчинення цукру.
  • Фаршировані ягоди заливаємо приготованим сиропом, остуджуємо і потім поміщаємо щонайменше на 12 годин у прохолодне місце. Цей час необхідний для того, щоб ягоди добре просочилися сиропом. Наступного дня ягідну масу ставимо на вогонь. Після закипання варимо протягом 10 хвилин.
  • Готове варення з аґрусу з волоським горіхом остуджуємо (приблизно пару годин), потім розкладаємо в заздалегідь стерилізовані банки і відправляємо на зберігання холодильник. Пригощатися варенням можна будь-коли!

Приємного вам чаювання!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь