За цим рецептом ви можете приготувати незвичайне варення з полуниці та шовковиці. Його аромат і неперевершений смак вас, безперечно, підкорить. Варимо варення методом дворазового варіння.
Як почати готувати варення із шовковиці з полуницею
Інгредієнти
Порції: –+
- Шовковиця 1 кг.
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Лимонна кислота 1.5 ч. л.
- Вода 500 мл.
Кроки
- Для варення оберіть великі, зрілі та непошкоджені ягоди.
- Помістіть у друшляк полуницю, промийте проточною водою і потім видаліть всі чашолистки.
- Шовковицю переберіть від дрібного сміття і, помістивши в друшляк, промийте під проточною водою. Маленькі плодоніжки можете не видаляти. У варення вони не відчуватимуться.
- Коли з промитих ягід стіче вода, перекладіть їх у посуд для варіння варення.
- В окремій каструлі зваріть сироп із зазначеної в рецепті кількості води та цукру.
- Приготовленим сиропом залийте ягоди. Посуд із ягодами помістіть на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Поваріть варення протягом 7 хвилин на маленькому вогні. Потім вогонь вимкніть і залиште варення для наполягання на 4-5 годин, можна на ніч. Після цього повторно поваріть варення 15 хвилин і розлийте в стерильні баночки.
- Герметично закупоріть криничками баночки, остудіть під теплим покривалом і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Вдалих заготовок!