Варення з горобини червоної з апельсинами та мигдалем

Дуже вишуканий, гіркувато-цитрусовий смак має варення-конфітюр з червоної горобини, зварене разом із апельсинами та мигдальними горішками. Готуються ласощі нескладно, а результат виходить – вище за всілякі похвали!

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Горобину, зібрану з дерева, очистіть від плодоніжок та гілочок, зіпсованих плодів та дрібного сміття.
  • Далі горобину потрібно позбавити гіркоти, помістивши її на кілька днів в морозильну камеру в целофановому пакеті або в харчовому контейнері, або ж залити ягоди окропом на 30-40 хвилин, повторюючи вимочування в кілька прийомів (докладно цей спосіб описаний у попередньому рецепті).
  • Чисті мигдальні горіхи прожаріть на сухій сковороді 5-7 хвилин, помішуючи.
  • Апельсини вимийте, шкірку та зернятка видаліть, а кожну апельсинову часточку розділіть на кілька частин.
  • Горобину, позбавлену гіркоти, залити 1 склянкою води і довести до кипіння.
  • Ягоди перекласти в окремий посуд, а зі склянки окропу, в якому вони варилися і цукру, зварити сироп густий. Помішуйте сироп, поки|доки| весь цукор не розчиниться. Цукру можна взяти і трохи менше, ніж зазначено у рецепті, якщо апельсини солодкі.
  • Закип’ятіть сироп і додайте в нього ягоди горобини та шматочки апельсинів. Варіть ягоди з апельсинами 30 хвилин, помішуючи.
  • Додайте мигдальні горішки і уварюйте ласощі ще деякий час до потрібної густоти, щоб у результаті вийшов щільний ягідно-апельсиновий конфітюр з мигдальними горішками.
  • Готове варення-конфітюр розкладайте по стерилізованих банках у гарячому вигляді, закупорюйте герметично і відправляйте банки остигати під пледом, перевернувши на кришки.

Охолоні баночки з конфітюром виносьте в холодне, темне місце.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь