Дуже вишуканий, гіркувато-цитрусовий смак має варення-конфітюр з червоної горобини, зварене разом із апельсинами та мигдальними горішками. Готуються ласощі нескладно, а результат виходить – вище за всілякі похвали!
Інгредієнти
Порції: –+
- Горобина 1 кг.
- Мигдаль солодкий 200 гр.
- Апельсин 2-3 шт.
- Цукор-пісок 800 гр.
- Вода 1 ст.
Кроки
- Горобину, зібрану з дерева, очистіть від плодоніжок та гілочок, зіпсованих плодів та дрібного сміття.
- Далі горобину потрібно позбавити гіркоти, помістивши її на кілька днів в морозильну камеру в целофановому пакеті або в харчовому контейнері, або ж залити ягоди окропом на 30-40 хвилин, повторюючи вимочування в кілька прийомів (докладно цей спосіб описаний у попередньому рецепті).
- Чисті мигдальні горіхи прожаріть на сухій сковороді 5-7 хвилин, помішуючи.
- Апельсини вимийте, шкірку та зернятка видаліть, а кожну апельсинову часточку розділіть на кілька частин.
- Горобину, позбавлену гіркоти, залити 1 склянкою води і довести до кипіння.
- Ягоди перекласти в окремий посуд, а зі склянки окропу, в якому вони варилися і цукру, зварити сироп густий. Помішуйте сироп, поки|доки| весь цукор не розчиниться. Цукру можна взяти і трохи менше, ніж зазначено у рецепті, якщо апельсини солодкі.
- Закип’ятіть сироп і додайте в нього ягоди горобини та шматочки апельсинів. Варіть ягоди з апельсинами 30 хвилин, помішуючи.
- Додайте мигдальні горішки і уварюйте ласощі ще деякий час до потрібної густоти, щоб у результаті вийшов щільний ягідно-апельсиновий конфітюр з мигдальними горішками.
- Готове варення-конфітюр розкладайте по стерилізованих банках у гарячому вигляді, закупорюйте герметично і відправляйте банки остигати під пледом, перевернувши на кришки.
Охолоні баночки з конфітюром виносьте в холодне, темне місце.
Смачного!