Здавна сприятливі дні вираховувалися завдяки астрології. Ці ж правила поширювалися на готування. Нижче описані сприятливі дні в червні 2020 року за місячним календарем, коли можна квасити капусту.
Сприятливі дні
Квашення капусти — відповідальне заняття, на яке може піти кілька днів. Важливо не тільки правильно підібрати саму капусту, але й визначити строки заготівлі.
Знаючи, коли квасити капусту в червні 2020 року за місячним календарем, легко захистити себе від можливих проблем і труднощів. Важливий не тільки сам смак готової капусти, а також термін зберігання і те, чи залишиться вона твердою або розкисне.
Ідеального продукту можна досягти тільки в тому випадку, якщо квашення буде проходити на зростаючий Місяць. На спадаючий всі зусилля будуть марними.
Коли квасити капусту
Розповімо, як правильно квасити капусту, щоб вона вийшла такою, як планувалося, і коли саме це потрібно робити.
Варто дотримуватися місячного календаря. Супутник Землі впливає не тільки на настрій людей, але і на події, які відбуваються в нашому житті.
Щоб капуста вийшла солоної, хрусткою і соковитою, необхідно скористатися допомогою астрології. Найкращі дні, коли варто квасити капусту в червні 2020 року за місячним календарем:
- 2-4;
- 8-13;
- 17-19;
- 22-24;
- 26-28.
Календар допоможе не переводити продукти, які будуть використовуватися для приготування даної страви.
Несприятливі дні для квашення капусти
Може здатися, що практично весь перший літній місяць – сприятливий час для цього заняття. Проте все не так просто. Дізнайтеся, коли квасити капусту в червні 2020 року за даними місячного календаря, і коли не варто. Бажано утриматися від цього заняття, коли спостерігається повний місяць або молодик.
Багато господинь помітили, що в ці періоди сповільнюється процес бродіння, і капуста може не приготуватися. Страва вийде не такою смачною, як очікувалося.
Деякі після першого невдалого досвіду припускають, що вони зовсім не вміють квасити капусту і залишають цю затію. Однак вся справа в тому, що не були обрані сприятливі для цього дні.
Вплив фази Місяця на квашену капусту
Щоб капуста залишалася хрусткою, існує багато рецептів, які дісталися нам від предків. Адже це блюдо було одним з головних на столі у кожній хаті.
Основне правило, яке допоможе визначити, коли можна квасити капусту в 2020 році в червні за місячним календарем, — знаходження Місяця в зростаючій фазі. Бажано, щоб вона була в знаку Козерога або Тільця.
Як солити капусту, щоб вона була хрусткою
Спочатку приготуйте необхідні інгредієнти.
Знадобиться:
- 1,5 кг капусти;
- морква – 500 г;
- сіль – 2 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.
Приготування:
- Промийте качан капусти, щоб на ньому не залишилося бруду. Відразу ж приберіть всі підгнилі та підсохлі листя. Постарайтеся тонко нашаткувати капусту.
- Подрібніть моркву на тертці. Змішайте овочі. Щоб капуста була соковитою, бажано перемішувати руками. Дочекайтеся, поки почне виділятися сік.
- Овочі необхідно укласти в спеціально заготовлені скляні банки. Кожний шар слід щільно утрамбувати.
- Відразу після цього банки закрити стерильними кришками з отворами і залишати їх в темному приміщенні на три дні. Важливо, щоб температура була 25 градусів. Протягом цього часу потрібно збирати накопичені на поверхні піну, а також протикати капусту довгими дерев’яними паличками, щоб вийшов газ, який виділяється при бродінні. Якщо цього не зробити, то готова квашена капуста буде мати неприємний запах, і є її із-за цього буде неможливо.
- Поставити банки в темне прохолодне місце. Важливо стежити за тим, щоб капуста була покрита розсолом.
Готовність овоча можна перевірити за кольором соку, що виділяється. Якщо він став світлим — продукт готовий.
Корисні поради
Здається, що в квашенні капусти немає нічого складного, проте без корисних порад, завдяки яким страва стане ще смачніше, не обійтися:
- Щоб капуста вийшла хрусткою, краще вибирати сорти з міцними листям. Допускається також використання бурякового соку замість води для приготування розсолу.
- Квасити Капусту можна в каструлі, яка попередньо була оброблена окропом.
- Перед тим, як почалося бродіння, можна накривати банки не тільки кришкою, але й звичайною марлею, яку можна придбати в будь-якій аптеці.
- Щоб довго не чекати приготування цього смачного страви, можна використовувати гарячий маринад. Так квашена капуста буде готова вже через добу.
- В процесі квашення можна додати яблука, журавлину, буряк, кмин, а також інші приправи і ягоди, які здаються вам смачними. Вони додадуть страві пікантності, зроблять його незвичайним.
- Якщо на поверхні почала утворюватися цвіль, то її слід видалити і зняти верхній шар капусти.
Готовність капусти можна визначити не тільки за кольором розсолу. У цей момент перестає виділятися характерна піна.
Підводячи підсумки
- Смак квашеної капусти залежить не тільки від способу приготування, але і від правильно обраного для цього часу, згідно з рекомендаціями місячного календаря.
- Квасити капусту слід тільки на зростаючий Місяць.
- При виборі капусти віддавайте перевагу сортам з міцними листям.