Американський сніданок

Американський сніданок

Багато хто впевнений, що американський сніданок — їжа нездорова. Адже улюблені фільми переконали нас, що в Америці діти починають день з пластівців, залитих молоком, або панкейків з кленовим сиропом. Але цим таланти американських домогосподарок не обмежуються, повірте. Вони, як і ми, готують сніданки переважно з яєць.

Поки я і всі мої знайомі матусі тішимо школярів ранковим омлетом, на Заході випікається американський сніданок — страта. Думаєте, це набагато складніше? А ось і ні! Заготівлю робимо ввечері, а вранці лише відправляємо її в духовку. Поки страта доходить, у вас є час і на себе, і на дитину. Зручно же!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Для страти підійде як шинка, так і буженина з беконом. Це повинно бути ароматне соковите м’ясо. Наріжте його кубиками середньої величини. Подібними кубиками подрібніть батон.
  • Твердий сир натріть на крупній тертці, зелену цибулю дрібно порубати. Розігрійте на сковороді трохи рослинної олії. У ній до золотистості обсмажте кубики шинки.
  • Далі м’ясо вийміть, а в олії з м’ясним соком обсмажте кубики батона. В окремій глибокій ємності змішайте молоко з яйцями. До цієї суміші додайте сіль і ароматні спеції. Збийте масу.
  • Пересипте до яєчної суміші зелену цибулю і натертий сир. Перемішайте. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. У неї викладіть батон. Поверх нього – кубики шинки.
  • Перелийте в форму яєчну суміш. Накрийте заготовку фольгою і приберіть в холодильник на ніч. Вже вранці готуйте страту в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.

Готова страта покрита апетитною золотистою скоринкою. Перевірити її готовність зубочисткою неможливо, оскільки всередині вона повинна бути трохи вологою. До речі, це основні інгредієнти, з яких складається американський сніданок. До них західні господині нерідко додають цибулю, солодкий перець і помідори, листя шпинату, брокколі і різні види сиру. Все в ваших руках!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь