Ніжна панна-котта може бути цікавішою за смаком за рахунок додавання фруктового або ягідного желейного шару. Зробивши апельсиновий шар, я надала десерту цитрусових ноток.
Інгредієнти
Порції: –+
- Натуральний йогурт 200 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Вода 60 мл.
- Желатин 10 гр.
- Замінник цукру (або цукор) за смаком
- Апельсиновий сік 100 мл.
Кроки
- Желатин замочуємо у воді та залишаємо набухати (час замочування дивіться на упаковці). Потім нагріваємо желатин, не доводячи до кипіння.
- Змішуємо розчинений желатин, йогурт, молоко та підсолоджувач. Переливаємо в форми і прибираємо в холодильник хвилин на 30.
- Желатин замочуємо у воді та залишаємо набухати (час замочування дивіться на упаковці). Потім нагріваємо желатин, не доводячи до кипіння. Додаємо розчинений желатин до апельсинового соку та підсолоджувача.
- Виливаємо зверху на білий шар. Забираємо в холодильник на кілька годин до повного застигання. Готово!