Дуже простий рецепт неймовірно ароматної заправки, яка додасть нову нотку смаку вашій страві. Її можна використовувати в якості заправки для салатів, смажити на ній м’ясо або поливати практично будь-який гарнір.
Чим свіже буде ваш чебрець, тим смачніше. Але можна зробити заправку і з сушеною спецією. Часник, до речі, чистити зовсім не обов’язково – це необхідно тільки, якщо він давно лежить, і вже став досить сухим. А ось розчавити його ніжно – так він дасть більше аромату. Зберігати таку заправку потрібно в темному місці. Коли рівень масла опуститься до інгредієнтів, просто долийте нову порцію.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія оливкова
- Чебрець
- Часник
Кроки
- Чебрець відправте в графин, де буде в подальшому перебувати ваша заправка.
- Очистіть кілька зубчиків часнику і притисніть їх ножем, щоб часник пустив більше аромату.
- Теж відправте зубчики в посудину.
- Тепер все це залийте олією і щільно закрийте кришкою.
- Через 2-3 дні заправку можна додавати в будь-які страви і салати.