Складаючи меню до домашнього свята, насамперед я завжди записую салат з копченою куркою. Ця багатошарова закуска завжди збирає захоплені погляди і з’їдається за перші 10 хвилин. А іноді я роблю подарунок домашнім і готую це блюдо без приводу.
Для приготування салату з копченою куркою і грибами вам знадобиться всього один курячий окіст! Решта інгредієнтів такі ж, як і для класичних святкових закусок. Мій салат виходить особливо соковитим і просоченим, тому що я використовую домашній майонез. І Вам рекомендую!
- Картопля 500 гр.
- Морква 300 гр.
- Копчений курячий окіст 1 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Мариновані гриби 200 гр.
- Твердий сир 200 гр.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Кріп 1 пуч.
- Заздалегідь відваріть картоплю, моркву і яйця.
- Картоплю, моркву і яєчні білки натріть на крупній тертці, а жовтки і сир — на дрібній.
- М’ясо копченої курки і мариновані гриби наріжте шматочками.
- Встановіть кільце від рознімної форми на тарілку і приступайте до формування салату. Покладіть шарами картоплю, курку, гриби, яєчний білок, жовток, сир і моркву. Кожен шар змащуйте майонезом, крім останнього.
- Прикрасьте закуску майонезом і рубаним кропом. Зніміть форму і подавайте салат до столу.
Перевагою салату з копченою куркою і сиром я вважаю відсутність цибулі. Все-таки не завжди хочеться відчувати цей інгредієнт в страві. Якщо вам сподобався рецепт святкового салату, обов’язково спробуйте “гість за столом”. Ще одна прикраса Вашого свята!