Боккончіні з курки (Bocconcini di pollo al forno) – курячі нагетси по-італійськи. Взагалі словом боккончіні італійці позначають швидкі закуски на один укус. Зазвичай це маленькі кульки моцарели.
Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт боккончіні з курки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 500 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Панірувальні сухарі 200 гр.
- Сир Пармезан 40 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Куряче філе нарізати на невеликі шматочки.
- У невеликій мисці злегка збити яйця, додати сіль і чорний перець.
- Натерти на дрібній тертці пармезан і змішати з панірувальними сухарями в окремій мисці.
- Деко застелити пергаментом.
- Кожен шматочок філе вмочувати спочатку в яйце, а потім обвалювати в сухарях із сиром. Викласти на деко, випікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 15-20 хвилин.
- Подавати боккончині з великою тарілкою салату.