Вишукані, смачні і дуже красиві брускетти вийдуть у вас, якщо ви вирішите приготувати їх за вказаним далі рецептом. Хрусткий хліб, свіжий салат, ніжне авокадо з легкою кислинкою лимона, соковиті креветки з хрусткою скоринкою і ще більш соковиті помідори черрі – чим менше будуть томати, тим краще.
Креветки потрібні великі, королівські. Авокадо краще візьміть сорту “хаас” – він легше розминається, володіє більш кремовою текстурою і легким горіховим післясмаком. Саме з цього сорту виходить більш смачна паста, який і потрібно буде змастити наші брускетти.
Інгредієнти
- Багет
- Авокадо
- Креветки свіжі
- Черрі
- Часник
- Мікс салату
- Лимон
- Рослинна олія
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Приправа для креветок
Кроки
- Для початку помийте і очистіть креветки. Акуратно видаліть панцир і хвостик.
- Потім обваляйте їх в приправі для креветок, а також при необхідності посоліть і поперчіть.
- Обсмажте з додаванням рослинної олії з двох сторін.
- Очистіть авокадо і розімніть його виделкою прямо в тарілці.
- Потім присоліть, додайте перчик і збризніть соком лимона. Перемішайте.
- Готові креветки покладіть на паперові рушники, щоб пішла зайва олія.
- Багет наріжте однаковими шматками і обсмажте на сухій сковороді до золотистого.
- Підсушений хліб натріть часничком – з однієї або з двох сторін на свій смак.
- Потім змастіть пастою з авокадо, покладіть листя салату, а зверху креветку і цільні помідорчики.