Оригінальним і ідеальним варіантом закусок до новорічного столу незмінно є страви з креветками. Їх подають у вигляді салату, наповнюють тарталетки, викладають на крекери або тости, оформляють канапе або бутербродом. Закуска смачна, легка і готується швидко. У цьому рецепті готуємо брускетту з креветками і авокадо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Креветки свіжі 10 шт.
- Багет 2 скибочки
- Авокадо ½ шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сік лимону 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець духмяний мелений за смаком
Кроки
- Спочатку підготуйте згідно з рецептурою і в потрібній для вас кількості порцій, інгредієнти для цієї закуски.
- На оливковій олії обсмажте до готовності креветки.
- В окремий посуд помістіть очищений плід авокадо і за допомогою вилки його добре розімніть.
- Потім до авокадо налийте ложку оливкової олії і насипте сіль на свій смак. Цю масу добре розмішайте.
- Додайте до суміші лимонний сік і перемішайте ще раз. У вас вийшла намазка для брускетт.
- Обсмажені креветки остудіть і акуратно очистіть.
- Тонкими скибочками наріжте багет.
- Скибочки обсмажте до легкого золотистого кольору на сковорідці без додавання олії.
- Потім на обсмажений багет нанесіть тонким рівним шаром приготовлену намазку з авокадо.
- Поверх намазки покладіть підготовлені креветки, полийте їх невеликою кількістю масла і посипте запашним перцем.
Брускетти з креветками покладіть на блюдо і подайте до новорічного столу. Приємного апетиту!