Мій чоловік завжди думав, що не любить цвітну капусту. Чого таїти, він і зараз так вважає! Тільки ось булочки, фаршировані грибами і корисним овочем, наминає ще гарячими. І навіть не підозрює, що один з основних інгредієнтів — нелюбима з дитинства кольорова капуста. Цей рецепт у мене запозичили подруги, щоб ввести овоч в раціон дітей.
Безумовно, фаршировані булочки можна готувати з різними інгредієнтами. У начинці може бути фарш, болгарський перець, ковбаса, шинка, зелень. Все залежить від вашого смаку і наявних продуктів. Одне можу гарантувати: буде смачно!
- Булка 4 шт.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Сир твердий 200 гр.
- Олія соняшникова
- Перець чорний мелений
- Цвітна капуста 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче філе 250 гр.
- Сіль
- Вимийте кольорову капусту і розділіть її на суцвіття. Відваріть в підсоленій воді близько 5 хвилин.
- Наріжте філе на невеликі кубики і обсмажте в розігрітій олії до готовності, посоліть і поперчіть за смаком.
- Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, а потім додайте гриби, нарізані кубиками. Додайте сіль, перець і перемішайте.
- Зріжте верхівки булочок і видаліть м’якоть. Наповніть “човники” начинкою: спершу натертим сиром, потім капустою, куркою і грибами. Зверху посипте сиром, що залишився.
- Випікайте булочки близько 5 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
Булочки, фаршировані грибами і куркою, відмінно підійдуть для швидкого перекусу як вдома, так і на роботі або в дорозі. Начинку, до речі, можна приготувати заздалегідь. А потім просто нафарширувати булочки і відправити закуску в духовку.