Бурштинове варення з кабачків

Перед вами рецепт ласощів, які здатні дивувати! Йдеться про бурштинове варення з кабачків. Таке варення виходить солодким, густим та дещо медовим. Цей незвичайний десерт складно оцінити за одним лише описом рецепту, важливо його спробувати! Бурштинове варення з кабачків неодмінно стане обов’язковою заготівлею на зиму!

Що ж потрібно для приготування бурштинового варення з кабачків

Інгредієнти
Порції: +9
Кроки
18 год 0 хвДрук
  • Кабачки промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками (приблизно 1 см).
  • Лимон ретельно промийте і разом із цедрою поріжте невеликими шматочками.
  • Нарізані кабачки разом із лимоном помістіть у каструлю, засипте їх цукровим піском. Перемішайте інгредієнти та залиште на 10-12 годин для наполягання. За цей час кабачок та лимон пустять сік, а цукровий пісок має розчинитися.
  • Через відведений час каструлю з вмістом поставте на вогонь, після закипання проваріть протягом 30 хвилин. Потім газ вимикаємо, даємо варенню охолонути і настоятись близько 2 годин. Після цього повторюємо процедуру з варінням та остиганням ще 2 рази. Варення зрештою змінить свій початковий колір на бурштиновий.
  • Готове варення в гарячому стані розкладаємо за заздалегідь простерилізованим банкам, закочуємо та остуджуємо за кімнатної температури.

Бурштинове варення з кабачків готове!
Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь