Чи потрібно змащувати силіконову форму маслом перед випічкою?

Сучасні силіконові форми здатні істотно полегшити процес приготування різноманітної випічки в духовці, адже їх зручно використовувати і зберігати вдома, випічка в них готується швидше і не пригорає (не прилипає до форми) при правильному її використанні. У цьому огляді детально відповімо на що мучить багатьох питання, чи потрібно змащувати силіконову форму перед випічкою (при першому та повторному використанні) і чим її краще змащувати.

Чи потрібно змащувати форму з силікону в перший раз використання?

Почнемо з головної поради – читайте інструкцію по експлуатації форми від виробника. У 90% випадків виробники вказують на упаковці форми, чи треба змащувати її чим-небудь при першому і подальшому використанні чи ні (адже багато що залежить від якості самої силіконової форми).

Якщо упаковки не було або вона була випадковим чином викинути раніше часу, при першому використанні більшість форм для випічки із силікону рекомендується використовувати в такій послідовності:

  • Вимиваємо форму в проточній воді, не використовуючи при цьому абразивні чистячі засоби.
  • Даємо їй повністю висохнути (не потрібно протирати рушниками, так як на формі може залишитися дрібний ворс і пил).
  • Коли силіконова форма повністю висохне при кімнатній температурі, акуратно змащуємо всю її внутрішню поверхню олією (можна використовувати м’яке вершкове масло).
  • Даємо змащеній маслом формі постояти 5-10 хвилин.
  • Переливаємо підготовлене тісто у форму і відправляємо в розігріту до потрібної за рецептом температури духовку.

Вибираючи, чим змащувати, краще звернути увагу на звичайну соняшникову (рослинну) олію, але також для цих цілей підійде:

  • Вершкове масло.
  • Топлене масло.
  • Маргарин.
  • Тваринні жири.

На замітку: вершкове і топлене масло перед змазування потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно розтануло до кімнатної температури і стало м’яким (зручніше і легше буде змащувати).

Чи змащують силіконову форму перед випічкою кожен раз?

Якісні форми для випікання з силікону змащувати при кожному використанні не потрібно, якщо при першому використанні вона вже змазувались (або якщо в інструкції по використанню зазначено, що змазування не потрібно).

На замітку: при випіканні у великих силіконових формах (наприклад, для випікання пирогів або коржів для торта), їх можна не змащувати кожен раз, а злегка збризкувати холодною водою перед тим, як заповнити форму тістом і перемістити її в розігріту духовку.

У висновку до цього огляду можна зробити висновок, що силіконову форму треба змащувати маслом тільки при першому використанні (у рідкісних випадках не потрібно навіть і в перший раз, якщо це рекомендується виробником в інструкції і форма високої якості), при подальшому використанні форми змащувати олія не потрібно (при готуванні великої випічки, форму можна трохи збризнути водою).

Якщо Ви регулярно випікаєте вдома продукти в силіконовій формі і знаєте інші корисні поради та хитрості з її експлуатації, поділіться ними в коментарях до цього огляду, за що багато хто будуть Вам дуже вдячні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь